Граждани протестираха пред Министерството на правосъдието в София срещу дейността

...
Граждани протестираха пред Министерството на правосъдието в София срещу дейността
Коментари Харесай

Граждани на протест срещу частните съдебни изпълнители

Граждани стачкуваха пред Министерството на правораздаването в София против активността на частните правосъдни реализатори (ЧСИ) . Недоволните настояха за оставката на зам.-правосъдния министър Десислава Ахладова и за закриване на Камарата на частните правосъдни реализатори.
 БГНЕС
Пред министерството те излязоха с лозунги: " Стоп на произвола на ЧСИ и цялостна проверка на делата им ", " Незабавна инспекция на всички заповедни производства ". Демонстранти описаха за измами, станали с присъединяване на частни правосъдни реализатори.
 БГНЕС
Министърът на правораздаването Цецка Цачева предложения на диалог представители на протестиращите.-->

„ Това, което пое като ангажимент министър Цачева, е да групира проблемите в три групи. Законодателните проблеми, заради това, че Гражданско-процесуалния кодекс не е задоволително явен и праволинеен и разрешава на съда да интерпретира какво има да прави и по какъв начин да го прави. Вторият проблем е с инспекция на делата при ЧСИ и третият проблем е по какъв начин да се синхронизира нашето законодателство с европейското ”, съобщи пред БГНЕС Ивайло Илиев, който е ръководител на гражданско придвижване „ Покана за непринудено осъществяване “.

Той добави, че сега работна група се занимава с измененията на Граждански процесуален кодекс и напомни, че наказателната процедура против България, която е стартирала на 24 януари, ни дава период от два месеца да отговорим на Европейската комисия какво е направено и какво ще бъде направено по изменението на Гражданско-процесуалния кодекс.
 БГНЕС
Илиев съобщи, че са се договорили с министър Цачева да дават, до понеделник, план за изменение на Граждански процесуален кодекс в частта с изпълнително произвеждане и заповедно произвеждане, с цел да могат да бъдат импортирани за разискване сред ведомствата и по-късно от депутатите и да се облекчи нежеланото състояние на длъжниците.

 БГНЕС
Протестиращите дадоха период от две седмици на правосъдното министерство да извършат действителни инспекции по някои от делата и обявиха, че остават в протестна подготвеност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР