Граждани поискаха среща с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков

...
Граждани поискаха среща с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков
Коментари Харесай

Граждани се опасяват от водна криза на Черноморието

Граждани желаеха среща с регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков поради опасността от водна рецесия в района. Първоначално събитието бе планувано като митинг, само че мина като кротичък диалог за сред хората и институцията.

Гражданите се притесняват, че не се взимат съответни ограничения и в най-скоро време Южното Черноморие ще премине на воден режим поради казуса със засушаването и сечта край язовир Камчия.

От своя страна регионалният шеф отговори, че ограничения са взети и се работи по проект язовирите Порой и Ахелой да захранят Камчия, в който има вода за най-малко 10 месеца.

" Въпросът, който зададохме, откакто още в самото начало на годината стана ясно, че ще има водна рецесия, за какво не са се подхванали тези дейности тогава, с цел да сме сигурни и спокойни, че в този момент към този момент този развой ще е завършил. Не получихме отговор, не са подхванати такива дейности. Питахме по кое време ще стартират, Чолаков не знае по кое време ще стартират ", съобщи Костадин Костадинов, водач на Политическа партия " Възраждане ".

" Реално ни грози до няколко месеца сюжетът с Перник и най-вероятно ще посрещнем новата година на воден режим, което ние не желаем ", счита Виктория Върбанова.

" Започнати се процедури по правене на парцеларни проекти от ВИК и съответните общини, които парцеларни проекти плануват свързване на двата язовира към деривацията на Камчия, т.е. по тези планове към този момент се работи. В ход е и процедура и за прекачване на собствеността на самите язовири, с цел да може да бъде осъществено съответното финансиране ", сподели Вълчо Чолаков, регионален шеф на Бургас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР