Граждани отново се събраха на жълтите павета, за да поискат

...
Граждани отново се събраха на жълтите павета, за да поискат
Коментари Харесай

Поредна вечер на протести срещу властта

Граждани още веднъж се събраха на жълтите павета, с цел да изискат оставката на ръководещите. Протестът е проведен от майките от ”Системата ни убива”. В региона, станал прочут като ”Триъгълника на властта” зазвуча химна на Република България. Граждани пък обявиха, че ще останат на площада, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.
Протестът в региона е малочислен. Присъстващите са десетки. Въпреки това обаче митингите против властта не престават към този момент 147 следващи дни.

За събота, когато се навършват 150 дни от началото на митингите, се възнамерява по-мащабна демонстрация.

Периодично протестиращите се насочат на шествие към разнообразни институции и държавни или партийни здания.

Само преди няколко дни жителите се събраха и на контрапротест против проведената от униформените проява. ФрогНюз напомня, че за следващ път служители на реда от цялата страна се събраха в региона на Министерския съвет, с цел да изискат 30% нарастване на заплатите. В бюджета е заложен растеж от 15%. Служителите на Министерство на вътрешните работи обаче са недоволни от двойния критерий, с който се третират работещите на първа линия в битката с COVID-19.

По време на контрапротеста си жителите обявиха, че е редно служителите на реда първо да изискат промени в системата, а по-късно нарастване на заплатите. Обвиниха ги още в двуличие поради отхвърли да застанат до тях в демонстрациите им против властта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР