Граждани от цялата страна излязоха на протести в събота. В

...
Граждани от цялата страна излязоха на протести в събота. В
Коментари Харесай

Протести срещу ниските доходи, цените на горивата и мръсния въздух

Граждани от цялата страна излязоха на митинги в събота. В София недоволни от ниските приходи и пенсии се събраха пред постройката на Министерския съвет. Протестиращите блокираха придвижването по бул. "Дондуков ". Организатор е гражданското съдружие "Заедно ". Изказани бяха желани за битка с корупцията, унищожаване на партийните дотации, за директна народна власт и отбрана на правата на всеки българин. Символично бяха спукани 100 балона с надпис "Бюджет 2019 ".

Граждани на Русе проведоха протестен автопоход с искане за чист въздух. Блокирано придвижването на кръговото кръстовище в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост. Перничани също се включиха в самодейност за по-чист въздух. Началото бе сложени с концерт под наслов "Дишай Перник "

Десетки поданици на Добрич излязоха още веднъж на митинг с колите си против повишаването на горивата. Протестиращите още веднъж затрудниха придвижването в града с автошествието си, като спираха на бензиностанции да зареждат минимални количества гориво. Техните съществени претенции са цената да бъде понижена и да дава отговор на качеството на горивата.

Протест против повишаването на горивата имаше и във Видин. Организаторите от Гражданска самодейност за автомагистрала до Видин и тунел под Петрохан упорстват страната да употребява механизмите за надзор на горивата, с които разполага. Настояват още да се вкара персонална гражданска отговорност, да не се усилва налога за старите коли, както и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, поради отношението му към майките на деца с увреждания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР