Граждани от столичния квартал Манастирски ливади излязоха на протест и

...
Граждани от столичния квартал Манастирски ливади излязоха на протест и
Коментари Харесай

Съкварталци на Фандъкова ѝ поискаха оставката заради липсата на детски градини

Граждани от столичния квартал " Манастирски ливади " излязоха на протес т и блокираха за малко бул. " Тодор Каблешков " на кръстовището с ул. " Боянски водопад ".

Заради неналичието на детски градини в квартал а, те желаеха оставката на столичния кмета Йорданка Фандъкова, която също живее в региона, напомня БНР.

Жителите на регион " Триадица ", най-много родители с деца, стачкуват против решението на основния проектант Здравко Здравков да бъде изменен проекта за регулация и застрояване с частно учебно заведение на четири етажа на терен в " Манастирски ливади ", вместо плануванаъа преди този момент общинска детска градина .

В частното учебно заведение ще учат деца, чийто родители имат финансови благоприятни условия, споделиха майките, които споделиха, че нямат благоприятни условия и техните деца не са признати в детски градини и ясли.

" Нито една детска градина, нито една ясла, нито едно учебно заведение и те тихомълком позволяват на терена да се строи частно учебно заведение . Първо, няма общински такива, а те го дават за частно. Кварталът така и така няма улици, така и така е презастроен и единствено ще се задръства ", акцентираха майките.

Според тях общината ги прескача и не се интересува от публичния интерес, а единствено и само от частния .

" Тези две деца не бяха признати в нито една ясла. Това не е заслужено . И те заплащат налози ", сподели една от протестиращите.

1600 деца от 0 до 6 години има в квартала , без да е обезпечено за всички визитата им в детско заведение, споделиха още майките, а кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов е на страната на публичния интерес, който изисква добра инфраструктура и общински детски градини.

След митинга на жителите на столичния квартал " Манастирски ливади " против анулираното строителство на детска градина, от Столичната община обясниха, че през май със заповед на основния проектант е непокътнато предназначението на парцела.

Предишните планове на частния притежател да се смени предназначението в терен за жилищно застрояване не са получили утвърждение. Сега действително се запазвало отреждането на парцела за просветителни потребности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР