Граждани от сдружение Варна диша и велоклуб Спартак във Варна

...
Граждани от сдружение Варна диша и велоклуб Спартак във Варна
Коментари Харесай

Варненци протестират срещу колите в Морската градина във Варна

Граждани от съдружие " Варна диша ” и велоклуб " Спартак ” във Варна се оповестиха против колите и паркингите в Морската градина.

Вчера в Морската градина румънски жител при маневриране на паркинг удари дете и то почина на място. Паркинг в парка не може да има, безапелационна бяха жителите. Те излизат на митинг довечера от 18:30 ч. пред Община Варна.

Според представителите на двете цивилен организации виновни за нещастието са правно-нормативният отдел на Община Варна и Варненският административен съд, тъй като е анулирана заповед на кмета за прекъсване на придвижването на коли в морската градина. " Те унищожаване на знака B2, който е явен за всички водачи, че не разрешава влизането на МПС в двете направления ”, обясниха още жителите. 

Колите в парка би трябвало наложително да бъдат спрени, тъй като основават риск за децата, а и зелените площи стават все по-малко, безапелационни са те.

Зам.-кметът на общината Тодор Иванов изясни, че се борят против колите – има сложени знаци, КПП-та и общинска полиция в морската градина. " Хората, които живеят, тук заведоха каузи и се съобразихме с решението на съда за достъпа наколи ”, изясни още зам.-кметът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР