Граждани, организирани от партия МИР, се събраха пред Министерския съвет

...
Граждани, организирани от партия МИР, се събраха пред Министерския съвет
Коментари Харесай

Партия МИР и нейни привърженици започват безсрочен протест за машинно гласуване


Граждани, проведени от партия МИР, се събраха пред Министерския съвет с искане да бъде неотложно въведено машинно гласоподаване. Според стачкуващите това е единствената гаранция за провеждането на почтени избори, оповестява БНР.

Протестът е разгласен като неопределен.

Събралите се приканиха държавното управление до пет дни да бъде оповестена публичната поръчка за машини за всички изборни секции.

Ако това не стане, ще бъде провеждат палатков лагер пред Министерския съвет.

В Изборния кодекс е заложено въвеждането на машинното гласоподаване. Затова протестиращите упорстват ръководещите да съблюдават закона.

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев сподели, че „ в случай че няма реакция от държавното управление, пред Министерски съвет ще бъде конфигуриран палатков лагер, до момента в който министър-председателят Бойко Борисов не съблюдава закона “.

Пред два дни се организира следващото правосъдно съвещание по дело, заведено от някогашните депутати Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев против ЦИК. Според тях година преди постоянните парламентарни избори нищо действително не е свършено, с цел да съблюдава Изборния кодекс за въвеждане на машинно гласоподаване.

През януари, на среща за промени в изборното законодателство, президентът Румен Радев още веднъж настоя за машинно гласоподаване и прикани процедурата да стартира още в този момент.

Всички партии в Народното събрание към този момент оповестиха, че ще вземат участие в работна група, в която ще разискват промени в Изборния кодекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР