Граждани на Сливен недоволстват от изсичането на дървета при ремонт

...
Граждани на Сливен недоволстват от изсичането на дървета при ремонт
Коментари Харесай

Граждани на Сливен недоволстват от изсичането на дървета при ремонт на централен булевард

Граждани на Сливен недоволстват от изсичането на дървета при ремонт на централния бул. "Хаджи Димитър ".

В обществените мрежи се провежда среща, с цел да се даде публичност на недоволството и да се спасят от изсичане дългогодишни дървета. Благоустрояването стартира на 21 юни, като планът планува създаване на няколко кръстовища и места за напряко паркиране, отделяне на велосипедни алеи с велостоянки, поливен тръбопровод, ново улично осветяване и други

Заявката на проектанта е оптимално опазване на съществуващите дървесни и храстови типове по цялата дължина на булеварда. По думите на кмета Стефан Радев, в общината получавали разнопосочни сигнали, като най-вече били недоволствата за дървета, развили доста огромна корона.

При ремонта на булеварда към всяко дърво щяло да се подходи самостоятелно и в случай че дървото попада на улица или паркинг, ще се отстрани. Част от старите дървета щели да бъдат сменени с нови типове. Според проектант Станимир Стамов от Регионалната гилдия на Камарата на архитектите, в плана има голям брой несъответствия. "Вкарани са всевъзможни съвременни трендове в устройване на градската среда в една съществуваща улица, в която не на всички места има задоволително габарит за тези връзки ", разяснява той.

Арх.Стамов напомни, че през 2018 година от колегията са показали мнение на общинското управление, в което показват минусите на плана. Сред тях са плануваните велоалеи без връзка с общия транспортно-комуникационен проект, тесни тротоари, паркинги с неуместни подходи и така нататък Относно премахването на дървета, архитектът съобщи, че през последните 30 години общината не е полагала грижи за поддържането им и те порастват на самотек, нанасяйки провали на пътните настилки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР