Граждани на Русе организират протестен автопоход, 30 години след хлорните

...
Граждани на Русе организират протестен автопоход, 30 години след хлорните
Коментари Харесай

Русенци се вдигат на автошествие срещу мръсния въздух


Граждани на Русе провеждат протестен автопоход, 30 години след хлорните обгазявания в града. Протестът се приготвя в  социалните мрежи. Русенци упорстват да се  вземат ограничения против отровните миризми, които се усещат в града, съобщи бТВ.

Шествието от коли стартира в 11:00 часа и ще премине по главните булеварди. Крайната точка е „ Дунав мост ”, където протестиращите имат намерение да затворят достъпа до граничния пункт.

Хората желаят съответни дейности от страна на институциите, защото не имат вяра на резултатите на екоинспекцията, съгласно която няма обгазявания. Чашата на търпението преля след пожара на сметището, при който целият град в продължение на няколко дни бе обгърнат в неприятна миризма, а децата отидоха с маски на учебно заведение.

„ Пак сме на митинг, тъй като след всичките ни опити нещата да се възстановяват, няма никакъв резултат. Изслушахме министри, депутати, политически лица и всички вероятни органи, които ни обясниха по какъв начин въздухът е кристално чист, а ние продължаваме да усещаме миризми… ”, изясни Галичка Николова.

„ Аз бях от поколението, което израсна с маска на лицето, с маска ходех на градина и на учебно заведение, всеки ден ми кървеше носът. Сега тя живее с инхалатор, както всички деца в Русе. Не желая това да продължава повече ”, показва и Калоян Крумов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР