Граждани на Пловдив протестираха пред Административния съд срещу поредното презастрояване

...
Граждани на Пловдив протестираха пред Административния съд срещу поредното презастрояване
Коментари Харесай

Граждани на протест срещу презастрояването в Пловдив: Искаме кметът да си спазва обещанията!

Граждани на Пловдив стачкуваха пред Административния съд против следващото презастрояване в града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Те издигнаха лозунги: " Долу ръцете от зелените площи “, " Общината на детектор на лъжата “, " Искаме правдивост и чист въздух “ и " Общината да съблюдава закона и конституцията “.

Протестиращите бяха от квартал " Смирненски “ и са завели дело, което ще се гледа през днешния ден от Административния съд. Това дело не е само. Има и друго тяхно дело, което е анулирано и обжалвано, като на него също би трябвало да му се даде ход.

" Общината желае да строи нелегално върху тревни площи, които са закупени с нейна помощ от частен вложител. Теренът е на ул. " Ручей “ 1. Това е дребен терен, с 50-годишни дървета, които ние сме си посадили още през 1970 година, там децата ни играят, тази повърхност ни е нужна, няма други такива в региона. От общината са фалшифицирали наши подписи, има доста нарушавания и желаят да строят там 4-етажна постройка, без всякакво законово основание за това “, сподели гражданката Костадинка Димова, която живее на същия адрес.

" Искаме правдивост, желаеме кметът да си съблюдава обещанията, тъй като ние по тази причина сме го избрали, с цел да стане Пловдив зелен град и да има задоволително въздух “, споделиха протестиращите. Според тях това е позволено, тъй като има корупция и " играят пари “.

Според жителите би трябвало да има задоволително междублокови пространства. Те са, с цел да играят децата свободно, да излизат там. Не е редно да се застрояват тези пространства. Хората ще идват постоянно на правосъдните каузи, до момента в който съумеят. Според тях, този проблем е на всички места, има цели бетонирани квартали, които хората напущат, като си продават жилищата.  

От Сдружение " Спаси Пловдив “ също застават зад тази идея. Според тях, поради безкрайната лакомия на някои хора, страдат елементарните жители на Пловдив. Те припомниха, че преди месец са били организирали петиция за освобождението на арх., която е работила за презастрояването на града, съгласно тях. Сега, непринудено, или не, нея към този момент я няма. Това ще се случи с всеки, който работи срещу жителите, дадоха обещание от сдружението.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР