Граждани на Катар не са в състояние да участват в

...
Граждани на Катар не са в състояние да участват в
Коментари Харесай

Рияд не пуска на поклонение граждани на Катар

Граждани на Катар не са в положение да вземат участие в годишното поклонение по светите за мюсюлманите места в саудитска Арабия, оповестиха управляващите в Доха.
" Тази година няма късмет за жителите и жителите на Катар да пътуват за хадж ", съобщи държавен чиновник пред Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
" Регистрацията на поклонници от страната Катар остава затворена, а жителите на Катар не могат да получават визи, защото няма дипломатически задачи ", добави служителят.
Катар и Саудитска Арабия са блокирани в политическа омраза от повече от година, като Рияд е забранил всички полети до и от Доха и скъса дипломатически и търговски връзки със своя комшия.
Саудитските управляващи споделили, че катарските поклонници са били добре пристигнали на хадж и предходната седмица отхвърлиха, че ги блокират да пътуват до светите места на царството.
Официално Катар съобщи, че затварянето на границите и неналичието на дипломатически задачи и директни полети сред двете страни на процедура значи, че никой гражданин на Катар не може да предприеме поклонение.
Катар е изолиран от юни 2017 година, откакто Саудитска Арабия и нейните съдружници упрекнаха емирството, че поддържа тероризма и има прекомерно близки връзки с отдавнашния противник на Рияд – Иран. Сред глобите, наложени против Доха, е и възбраната на катарците да пътуват към саудитска Арабия.
Според публична позиция на Рияд изключение се позволява по време на поклонението. Според квотна система, направена от Рияд, 1200 катарци би трябвало да имат опцията да отидат на хадж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР