Граждани на ЕС във Великобритания се оплакват, че са лишени

...
Граждани на ЕС във Великобритания се оплакват, че са лишени
Коментари Харесай

Лишават граждани на ЕС от право на глас на евровота във Великобритания

Граждани на Европейски Съюз във Англия се оплакват, че са лишени от изборни права на изборите за Европейски парламент , написа " Гардиън ".

Те не могат да упражнят правото си на глас поради административни неточности на локалните препоръки.
 Политическа рецесия помрачи евровота на Острова
Политическа рецесия помрачи евровота на Острова

На Острова ще изберат 73 евродепутати в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

От цялата страна постъпват сигнали от жители на Европейски Съюз , които се оплакват, че са връщани от изборните секции, откакто са разкрили, че имената им са зачеркнати и публични чиновници съм й съобщили, че нямат право да гласоподават.

Десетки са се свързали с английския вестник и са обяснили, че документите, които им разрешават да гласоподават във Англия, са им били предадени прекомерно късно или въобще не са ги получили.

Германците Кат Зелнер и Мориц Валеро обявиха, че са " шокирани ", защото не могат да гласоподават, а са предали формулярите на 2 май.

Недопустимо е това държавно управление и изборните управляващи да дискриминират жителите на Европейски Съюз. Няма да мълча и жителите на Европейски Съюз няма да замълчат, закани се Валеро.

След като излезе от изборната секция на Острова на кучетата в Източен Лондон, Валеро означи, че чиновниците са били " доста благи ", само че нищо не са могли да създадат.
 Фараж: Британските депутати могат да останат без работа
Фараж: Британските депутати могат да останат без работа

Надявам се да бъда евродепутатът с най-краткия мандат в историята

Те изпратили формулярите на 2 май, а крайният период е бил на 7 май . Преди три дни Валеро телефонирал и му е било обявено, че не са регистрирани, " тъй като са получили формулярите на 16-ти ".

Подобни истории има и в други краища на страната. " Гардиън " е получил повече от 100 имейла от жители на Европейски Съюз в границите на няколко часа, в това число и от ирландско семейство в Ливърпул, което се оплаква, че не е получило право да гласоподава, въпреки че отношението към ирландските жители е като към жителите на Англия и могат да гласоподават на всички избори без някакъв специфичен формуляр.

Други се оплакват, че не им е обявено, че би трябвало да попълнят различен формуляр , макар че са регистрирани за присъединяване в локалните избори. Това са другите избори на Острова, на които имат право да гласоподават жители на Европейски Съюз.

Евродепутати, които могат да завоюват от гласовете на жителите на Европейски Съюз на тези избори, показаха паниката си.

Преди два дни организацията the3million - най-влиятелната група във Англия за отбрана на правата на жителите на Европейски Съюз в страната - внесе публично недоволство в Избирателната комисия, че жителите на Общността са лишавани от изборни права.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР