Граждани на Беларус започнаха да поставят палатки в посолството на

...
Граждани на Беларус започнаха да поставят палатки в посолството на
Коментари Харесай

Граждани на Беларус протестират с палатки във Варшава

Граждани на Беларус започнаха да слагат палатки в посолството на страната в полската столица Варшава , заяви РИА Новости.

От сутринта, когато се разбра, че по предварителни данни досегашният президент Александър Лукашенко печели на изборите в Беларус , към този момент има две палатки наоколо до постройката на дипломатическата задача на ул. " Вертничи ". По този метод няколко души стачкуват против резултатите от президентските избори и строгото отношение на управляващите към стачкуващите.
 Лукашенко печели 79.7% от гласовете на изборите в Беларус
Лукашенко печели 79.7% от гласовете на изборите в Беларус

По улиците на огромните градове в Беларус недоволни от резултата жители излязоха на митинги. Има десетки арестувани и доста потърпевши при конфликтите с полицията.

Участниците в акцията донесоха със себе си звукоизолиращо съоръжение и слушаха беларуска музика. Местните поданици симпатизират на протичащото се и носят храна и вода в посолството .

На място са и няколко полски служители на реда, които не пречат на протестиращите. Органите на реда предизвестиха, че във Варшава единствено до 22.00 часа може да се шуми и следят какво се случва от колата си.
 Беларус организира избори на фона на митинги
Беларус организира избори на фона на митинги

Лукашенко желае да завоюва непременно, Тиханоская прикани последователи да следят изборните секции

Президентските избори в Беларус бяха на 9 август . След закриването на изборните секции в Минск започнаха протести, които продължиха до понеделник сутринта. Има задържани. Органите на реда използваха светлошумови гранати и водни оръдия, с цел да разпилян протестиращите. Министерството на вътрешните работи на Беларус към момента не е съобщило броя на арестуваните. В момента обстановката в града е спокойна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР