Граждани излязоха в неделя на протест пред сградата на Министерски

...
Граждани излязоха в неделя на протест пред сградата на Министерски
Коментари Харесай

Протестиращи: Задава се верига от фалити на малки и средни фирми

Граждани излязоха в неделя на митинг пред постройката на Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Недолните, най-вече представители на неработещи поради противоепидемичните ограничения действия, стачкуват поради това, че не са получили поддръжка от страната - обещаните 24 лв. дневно. Те се оповестиха за оставките на вицепремиера Томислав Дончев и на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева и на цялото държавно управление на Бойко Борисов. Протестът е подсилен от придвижването „ Изправи се.БГ " на Мая Манолова, която също участва на демонстрацията.
Според нея Борисов ще завещае на идващото държавно управление мина от безработица и мина от банкрути на дребни и на междинни компании.

„ Аз получих през вчерашния ден 24 лева за ноември месец, в действителност 25, желая да им ги подаря на депутатите и да ми обяснят по какъв начин с тях аз мога да си храня фамилията за един месец. Просто желая да ги подаря, тъй като това е насмешка с нас ", сподели Иван Менчев и сподели парите, които по-късно остави пред врата на Министерски съвет. Той е глава на семейство, в което и двамата родители са готвачи.

Емануил Христов, също готвач, съобщи: „ Аз и моите 13 сътрудници към момента не сме получили никаква помощ от обещаните пари от екрана. Най-големият куриоз беше, че приказвах с колежка от прилежащо заведение. Всъщност тя също е получила 24 лева за последния работен ден от ноември, като оня ден? са се обадили, че в действителност би трябвало да ги върне, тъй като е станала неточност в системата и че в действителност тя не е утвърдена за тези 24 лева, които чакаме толкоз доста време на това провалено държавно управление. Искаме оставката на Сачева ".
Юлиан Ненчев разкри за доста сигнали от ресторантьорския бизнес и от представители на свободни специалности в Плевен, които също не са получили помощ. „ Не единствено това. Списъците, които се афишират за утвърдени компании, непрекъснато се обновяват - компаниите, които сякаш са утвърдени изчезват, по-късно се появяват нови. Хората даже не могат да се ориентират утвърдени ли са, не са ли утвърдени и дефакто още веднъж те не са получили безусловно нищо ", сподели той.

„ За никой не е загадка, че културата не беше приоритет на ръководещите и преди пандемията, не е приоритет и сега. Аз желая да моля за съответни ограничения и съответна помощ на артистите на свободна процедура, защото в случай че това продължава да не се случва, артистите всеобщо ще бъдат принудени да се преориентират към други специалности ", сподели артистът Димитър Костадинов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР