Граждани излязоха на протест пред централата на ЦИК в София,

...
Граждани излязоха на протест пред централата на ЦИК в София,
Коментари Харесай

Граждани протестират пред ЦИК, искат си машините

Граждани излязоха на митинг пред централата на ЦИК в София, с цел да изискат анулация на решението, с което се отстрани вота с машини на идните локални избори. Демонстрацията е проведена от съдружие БОЕЦ.

" Идвайте да се съберем задоволително, с цел да пробием кордона и да стигнем до входа на постройката! Идвайте да окаже напън и да принудим ЦИК да анулира позорнито си решение и да върнем машините! Идвайте и носете яйца и домати за цикаджиите! ", приканват от БОЕЦ на фейсбук страницата си.

Междувременно съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов изиска незабавна процедура за освобождение от служба на управлението на ДАНС. " Действията на Държавната организация " Национална сигурност " съставляват опасност за националната сигурност на Републиката и демократичното действие на институциите, тъй като компрометираха изборния развой. Призовавам Министерски съвет неотложно да стартира процедура за освобождение от служба на управлението на ДАНС поради корист с власт ", написа Атанасов във Facebook.

Той настоя и председателя на Народното събрание Росен Желязков да разгласява отчета на ДАНС, който няма гриф за сигурност, с цел да може българските гласоподаватели да схванат въз основа на какви данни ЦИК забрани машинното гласоподаване. ГЕРБ от своя страна призоваха министър-председателя Николай Денков да разгласява на уеб страницата на Министерския съвет отчета на ДАНС. " Не разбираме за какво, откакто ДАНС е директно подчинена на премиера и откакто отчетът е изпратен до премиера, Кирил Петков и Атанас Атанасов приканват различен да разгласява отчета. Припомняме също, че заместник-директор на ДАНС е някогашният народен представител от Политическа партия Петър Петров ", се споделя в позицията на ГЕРБ. 

От държавната пресслужба оповестиха, че министър-председателят акад. Николай Денков ще направи изявление днес от 14 ч. в Министерския съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР