Граждани и политици се поклониха пред паметника на Гоце Делчев

...
Граждани и политици се поклониха пред паметника на Гоце Делчев
Коментари Харесай

Поклон пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград


Граждани и политици се поклониха пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград. Честванията минаха умерено и тържествено. Полицейското наличие беше засилено, защото се допускаше, че може да има провокации. До такива не се стигна, всичко беше умерено.

Глава склониха представители на политически партии, общественици, зам.-министърът на районното развиване Николай Шушков и евродепутатът Ангел Джамбазки.



Според евродепутата Ангел Джамбазки българи съзнателно не са били допускани да в Северна Македония.


„ Това, което и сега се случва на граничните пунктове, е безспорен срам. Спират български жители, бавят ги, мотаят ги. Все още няма час, в който българската делегация ще сервира цветя. На този срам не би трябвало да бъде давана храна. Гоце Делчев може и би трябвало да бъде празнуван от всеки българин “, разяснява Джамбазки.


Той съобщи още, че няма да сервира през днешния ден цветя пред революционера, с цел да не бъде общопризнат актът му като провокация.



В края на януари Министерството на външните работи на Северна Македония осъди остро изказване на евродепутата Ангел Джамбазки и прикани за ограничение на достъпа му до страната.

„ Миналото би трябвало да ни сплотява, не да ни разединява. Трябва да търсим допирните точки. Благоевград сподели, че е естествен град, че приема всички хора, без значение кой с какво схващане е, тук живее умерено и няма провокации “, разяснява Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР