Граждани и гости на Добрич присъстваха на официалното честване на

...
Граждани и гости на Добрич присъстваха на официалното честване на
Коментари Харесай

Добрич се поклони пред подвига на освободителите си

Граждани и посетители на Добрич участваха на формалното честване на освобождението на града от турска власт.
В словото си кметът на града Йордан Йорданов уточни, че „ най-висшият избор на всеки човек е изборът национална принадлежност. Избор, който осмисля физическото битие. И този избор е и постоянно е бил персонален. И за нашите предшественици онази съкровена нужда да изявиш себе си, да бъдеш свободен българин постоянно е била персонална, за мнозина – неустоима. Даже и тогава, когато отстояването ѝ е било равнозначно на крах - да бъдеш българин в епохи иго “.
Генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов уточни: „ Краят на вековното османско робство е резултат от нашето общо дело и общото ни предпочитание за победа. Освобождението от османското господство потвърждава, че за обединените приятелски славянски нации няма загради. Ние с вас, потомци на воини освободители, сме длъжни да бъдем почтени наследници на тяхната мощ и неотстъпчивост на духа и да предадем това на бъдещите генерации. Не бива да се не помни, че грижовното отношение към паметта на предците ни е залог за духовно величие и самочувствие на всеки народ “.
В почетния часовой се включиха Регионалният клуб „ 46-и пехотен Добрички полк “ към Национално сдружение „ Традиция “ и районните клубове от Шумен, Велико Търново, Велики Преслав, от варненския клуб Миноносец „ Дръзки “ и шуменския клуб „ Жива история “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР