Граждани днес сигнализираха за птица в безпомощно състояние в центъра

...
Граждани днес сигнализираха за птица в безпомощно състояние в центъра
Коментари Харесай

Бедстваща птица без спасена от измръзване в Харманли

Граждани през днешния ден алармираха за птица в безпомощно положение в центъра на град Харманли. След бърза интервенция на чиновници от общинска администрация, на бедстващата птица от типа зеленоглава дива патица бе осъществен примитивен обзор, при което се откри премръзване.

След консултация с Регионалната ревизия по околната среда и води Хасково стана ясно, че по това време на годината зачестяват сигналите за бедстващи птици. Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково поучават при сходни обстановки птицата да бъде огледана за съпътстващи болести или счупвания. В случай, че липсват тя би трябвало да се стопли, нахрани и да бъде пусната на независимост измежду природата. Добър знак е в случай че излети сполучливо, ако не успее би трябвало да бъде предадена на избавителен център за диви животни или да се направи консултация с Регионална инспекция за опазване на околната среда.

След оказаната и помощ, патицата бе пусната на независимост покрай река Марица. Излетя сполучливо, а ние се надяваме по-скоро да откри храна и заслон в естествената и среда - природата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР