Графитите заляха градовете в знак на протест или себеизразяване. Постепенно

...
Графитите заляха градовете в знак на протест или себеизразяване. Постепенно
Коментари Харесай

Графитите, които пречистват въздуха

Графитите заляха градовете в символ на митинг или себеизразяване. Постепенно свикнахме с тях, спряхме да им обръщаме внимание, въпреки че от време на време видоизменят градската среда. Могат да я трансформират и към положително, когато са направени с позволение и предумисъл.

А когато имат и скрита задача, надалеч от това да трансформират образа на дадена постройка, обстановката става напълно друга. Наскоро в италианската столица Рим се появи голям графит, който притегля освен с хубостта, само че и с метода си на направа .

100 квадратни метра от фасадата на седеметажна постройка в един от кварталите на Рим е покрита с красива рисунка на трицветна чапла - тип, който е на изгубване. Освен да се възхитим на майсторството на Федерико Маса, даваме палец нагоре и за скритата задача на тази рисунка - да пречиства въздуха.

 Снимка 390362

Това е допустимо с помощта на специфичната багра, която е употребена. Тя всмуква градския смог и по този начин трансформира всяка стена, върху която е нанесен, в натурален филтър за въздуха.

Повърхност от 12 квадрата може да отстрани мръсотията, основана от една кола за един ден. А тази голяма рисунка, която носи името Hunting Pollution, работи като 30 дървета . Очаква се да се появяват още сходни на разнообразни места в Италия като част от плана Yourban2030, написа Wanted In Rome.

 Хълмът, който пречиства въздуха
Хълмът, който може да избави Торино

Иновативен план в Торино

Боите с фотокаталитичен резултат се употребяват от скоро и за закрити пространства, и навън, все с една и съща цел - възстановяване на качеството на въздуха. Те обаче се одобряват спорно, тъй като, съгласно някои проучвания, вредата им върху атмосферата поради наличието на титаний е по-голяма от техните изгоди.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР