Графичната компания дава 6,9 млрд. долара за Mellanox TechnologiesNvidia иска

...
Графичната компания дава 6,9 млрд. долара за Mellanox TechnologiesNvidia иска
Коментари Харесай

Nvidia обяви най-голямото си поглъщане

Графичната компания дава 6,9 милиарда $ за Mellanox Technologies

Nvidia желае да печели повече от артикули за дейта центрове с усвояване на Mellanox (източник: Nvidia)

Разработчикът на графични чипове Nvidia е на път да погълне Mellanox Technologies – компания от Израел, профилирана в производството на комутатори и мрежови адаптери, заяви Ройтерс, базирайки се на лични източници.
още по тематиката
Двете компании са покрай подписване на договорка на стойност над 7 милиарда $, която се обрисува като най-голямото придобиване в историята на Nvidia. Очаква се договорката да бъде финансиране напълно със лични средства.

Интерес към Mellanox имат и други компании. През ноември м.г. CNBC заяви, че чипмейкърът Xilinx се съветва с банка Barclays за допустимо усвояване на Mellanox. Месец по-късно се появиха информации, че Microsoft има намеретие да придобие Mellanox.

Според последните информации, Nvidia се е преборила с Intel, с цел да има Mellanox. Предполагаше се, че възможностите на Intel са по-големи, поради интензивността на американския чипмейкър в Израел – през януари т.г. стана ясно, че Intel влага 11 милиарда $ в разширение на индустриалните си мощности в страната.

Mellanox, с пазарна капитализация 5,9 милиарда $, предлага мрежово съоръжение и чипове, употребявани в центрове за данни. На този пазар господства Cisco, а Microsoft също би желала да ускори позициите си в облачните технологии с усвояване на Mellanox.

През третото тримесечие на 2018 година Mellanox получи рекордни доходи от 279,2 млн. $, бележейки растеж от 24% по отношение на същия интервал на миналата година. Добрите резултати на компанията се изясняват с търсенето на нейните високоскоростни Ethernet адаптери, комутатори и кабели от операторите на облачни дейта центрове, корпоративни клиенти и компании в областта на изкуствения разсъдък.

Очакваното усвояване на Mellanox ще разшири бизнеса на Nvidia в областта на чиповете за дейта центрове и ще разреши на компанията да понижи зависимостта си от геймърския пазар. В момента решенията за центрове за данни носят една трета от приходите на Nvidia, до момента в който спадът в търсенето на хардуер за рандеман на криптовалута оказва напън върху бизнеса на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР