Градусите навън вече ни настройват на вълна море и приключения.

...
Градусите навън вече ни настройват на вълна море и приключения.
Коментари Харесай

Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли

Градусите на открито към този момент ни настройват на вълна море и завършения. Все по-често си представяме, че сме на плажа с коктейл в ръка. А неизменима част от тази картина са освежаващите коктейли.

Ето кои са най-освежаващите летни коктейли :

Куба Либре

Коктейлът поражда след Испано-американската война, тъкмо когато Куба става самостоятелна. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, цялостна с лед, е съвършен метод да се справите с жегата.

Маргарита

Почитатели ли сте на текилата? През 1938 година Карлос Херера е направил коктейла тъкмо като за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.
 Маргарита ThinkStock/Getty Images
Космополитън

Всички се сещат незабавно за „ Сексът и градът “, само че има доста разнообразни теории за това кой е разкрил този коктейл. Според някои е бил основан в Сан Франциско, съгласно други в бар в Манхатън, а нюйоркчани настояват, че техния град е родното място на коктейла. Може би в никакъв случай няма да разберем.-->
 Космополитън ThinkStock/Getty Images
Мохито

Неустоимата композиция от наслада, цитруси и мента, особено направена да акцентира усета на рома е съвършената едва алкоалкохолна лятна напитка.

Мартини

Този микс от водка, вермут, лед и късче лимон е печеливша композиция за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Но това не пречи да си го поръчате и в бара край вълните. И запомнете: Няма ли мартини - няма празненство.

И още:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР