Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха

...
Градушката на места е била с големина на яйце, разказаха
Коментари Харесай

Без застраховки са повечето пострадали от градушката в Плевенско

Градушката тук-там е била с величина на яйце, описаха очевидци. Най-тежко е ситуацията в село Гривица, където са потърпевши повече от 50 къщи, а четири от тях са останали без покрив. Само две къщи имат застраховки. Кметът на селото ще желае помощ от комисията по бедствия и повреди, заяви в собствен репортаж националната телевизия. Бедственото състояние за Плевен и три села в общината - Гривица, Ясен, Опанец разгласи още нощес кмета на града Георг Спартански. Вчера следобяд в региона се развихри мощна стихия, съпроводена с градушка и проливен дъжд.

Разчистването на нападалите дървета продължи през цялата нощ. Няма починали хора, един човек е със срязана от паднали стъкла ръка. Материалните вреди обаче са съществени.

За половин час нощес мощната стихия нанесе съществени провали, изкорени големи дървета, скъса кабели и наводни изби. Градушката тук-там е била с величина на яйце, описаха очевидци. Най-тежко е ситуацията в село Гривица, където са потърпевши повече от 50 къщи, а четири от тях са останали без покрив.

Само две къщи имат застраховки. Кметът на селото ще желае помощ от комисията по бедствия и повреди. Новият покрив на Асен Атов е паднал у съседите. 68-годишният мъж споделя, че за първи път вижда такава буря.

Като по знамение няма починали при бедствието. Пострадал е един човек. Според кмета на Плевен Георги Спартански една от аргументите за това е интензивната санитарна сеч.
Пострадали селища има в още няколко общини. Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати коли и разрушени покриви в Плевенска област.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР