Градушка падна в редица населени места в България. Ледените топчета

...
Градушка падна в редица населени места в България. Ледените топчета
Коментари Харесай

Градушки удариха части от страната: Сякаш сняг затрупа всичко

Градушка падна в редица обитаеми места в България.

Ледените топчета с величина на грахово зърно удариха каолиновското село Тодор Икономово малко след 15 ч,, когато почнало да вали дъжд, който ненадейно минал в градушка. За броени минути улиците на обитаемото място побелели.

" Хората описаха, че изглеждало по този начин все едно е валяло сняг ", сподели за 24shumen.com кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

" Повече от половин час продължи градушката, всичко в двора ни е унищожено ", сподели Илияз Кемал от селото пред БНР.

Има паднали клони на дървета, както и голям брой вреди върху реколтата. За благополучие вреди по къщите няма, сподели кметът на селото.

Силен дъжд и градушка се изсипа и в село Мокреш, област Монтана. " За секунди земята побеля ", сподели локална жителка пред Нова телевизия.Продължила над половин час ситна градушка, съпроводена с пороен дъжд и гръмотевици, е имало и в село Славовица, община Долна Митрополия.

Градушка с размер на грахови зърна падна в квартал " Рилци " в Добрич. Тя траяла към 20 минути. Не са нанесени вреди по продукцията в дворовете на жителите на квартала.

По същото време дребна градушка падна и в добричкото село Врачанци. До края на деня в Добричко продължи да превалява слаб дъжд.

Градушка с размер на орех удари бургаските квартали " Лозово " и " Ветрен ", съобщи Флагман.бг.

От черен облак за към 2 минути на обяд се изсипало голямо количество ледени топчета. Колите, идващи от Автомагистрала " Тракия " в региона на магазин " Джъмбо ", се наложило да спрат, до момента в който премине стихията, с цел да не се стигне до произшествия.

Дребна градушка падна и в софийското село Владая.

Нестабилно, с съвсем повсеместни краткотрайни превалявания, местни порои и градушки, ще остане времето до петък, сочи синоптичната прогноза. Минималните температури ще бъдат от 7-8 до 11 градуса, а дневните - към 20. По-осезаемо покачване на температурите ще има едвам при започване на юни.

*Снимка: Нова телевизия

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР