Градушка от едри ледени късове валя в продължение на 12

...
Градушка от едри ледени късове валя в продължение на 12
Коментари Харесай

Градушка валя в продължение на 12 часа в турски окръг

Градушка от едри ледени парчета валя в продължение на 12 часа на разнообразни места в черноморския окръг Кастамону, Северна Турция, заяви турската частна телевизия НТВ.
В околията на градовете Чаталзейтин и Аздавай градушката е била с размера на яйце.
Много коли, жилища, офиси и обработваеми площи са понесли вреди в резултат на естественото събитие. Много здания са наводнени.
Шофьори, хванати на пътя от градушката, се пробваха да предпазят колите си, паркирайки ги под навесите на бензиностанции или на закрито. Други покриваха колите си с килими.
Градушката е почнала през вчерашния ден към 15 ч. в региона на градовете Арач и Ихсангази, а по-късно поредно се е пренесла към Чаталзейтин, Абана и Бозкурт. В последвалите часове град е бил също и в околиите Аздавай, Сейдилер, Кюре и Инеболу. Така окръг Кастамону се е оказал под въздействието на непрестанни превалявания на град в продължение на 12 часа, отбелязва НТВ.
Метеоролозите предвиждат, че окръг Кастамону ще бъде зависим на проливни дъждове чак до 21 юни и предизвестяват жителите да бъдат бдителни поради вероятността от превалявания от град в следобедните часове.
При градушка в същия окръг през септември предходната година над 20 хиляди коли бяха развалени, огромен брой жилищни и офис здания понесоха вреди, а земеделските култури бяха унищожени, припомня телевизионният канал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР