Градушка колкото орех! Реколтата в Карловско е съсипана Градушка удари

Градушка колкото орех! Реколтата в Карловско е съсипана Градушка удари ...

Свикват Кризисния щаб заради градушката в Подбалкана.

Градушка колкото орех! Реколтата в Карловско е съсипана Градушка удари АМ "Тракия", по пътя падат дървета ВИДЕО

Общинският кризисен щаб в Карлово, ръководен от кмета д-р Емил Кабаиванов, прави анализ на ситуацията в общината след унищожителната градушка, която се изсипа днес след обед и тази вечер. Щабът има готовност да реагира при възникване на евентуална нова ситуация от подобен характер, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.

Около 15.10 часа градушката удари карловските села Каравелово, Певците и Богдан и землищата на Кърнаре, Иганово и Мраченик. Ледените топчета с големината на орех, изсипали се в продължение на 10 минути, унищожиха всички селскостопански посеви и маслодайния цвят в розовите масиви. Няма пострадали хора и сгради. Преди броени минути нов градоносен облак се изсипа над Христо Даново и Розино.

Още утре, 17 май, комисия от общинската администрация, назначена от кмета д-р Емил Кабаиванов, със съдействието на служители от Общинска служба "Земеделие", м. ще опише щетите на място. Въз основа на протоколите ще бъде направено официално искане към държавата - да подпомогне земеделските производители, потърпевши от стихията, соъбщиха от пресцентъра на община Карлово.

Източник: marica.bg