Градушка и порои удариха Пловдивско тази нощ. Нанесени са сериозни

...
Градушка и порои удариха Пловдивско тази нощ. Нанесени са сериозни
Коментари Харесай

Щетите след градушката: Унищожена е реколта за милиони

Градушка и порои удариха Пловдивско тази нощ. Нанесени са съществени материални вреди.

Поне 7 обитаеми места останаха без ток нощес. Силният вятър събори електрически стълбове и дървета. Обсерваторията в Рожен е снимал облака, от който се изсипа проливният дъжд.

Снимка: btvnovinite.bg

Белозем е измежду най-пострадалите обитаеми места. Там са нанесени вреди върху фасадите на постройките. Часове след бедствието хората не смогнаха да почистят вредите от бурята и градушката

Заради снощното злополучие до ранния следобяд през днешния ден огромна част от Шишманци остана без електричество – вятърът безусловно е прекършил електрически стълбове.

В Ръжево Конаре , с изключение на вредите по колите и къщите, е унищожена изцяло земеделска продукция.

Собственикът на една от нивите е вложил близо половин милион лв. в зеленчукопроизводството. След снощната буря той, фамилията му и още 150 души служащи от прилежащите села, към този момент нямат занаят.

Снимка: btvnovinite.bg

Над 40 земеделци в Ръжево Конаре готвят митинг, откакто ледената буря унищожи реколтата им. „ Имаме ракетна площадка в обитаемото място. Разбрахме, че те имат безспорна възбрана за пукотевица 53 минути, в които за нас това беше пагубно “, сподели Гюрга Държанова.

От Агенция „ Борба с градушките “ споделиха, че полигоните са били готови и са почнали обработка на първите градоопасни облаци в 18 ч. По-късно обаче е издадена възбрана за пукотевица.

„ В 19:16 ч. е дадена възбрана от Центъра за съгласуване и потребление на въздушното пространство за пукотевица от ракетните площадки в пловдивска област и пазарджишка област. Причината е регулярен трафик на самолети на Летище Пловдив. Това ни споделиха, възбраната е снета към 20:15 ч. Близо 1 час не са обработвани градоопасните облаци “, изясни Цветелина Димитрова, основен шеф на ИА „ Борба с градушките “.

Снимка: btvnovinite.bg

От РВД обявиха за bTV, че възбраната за пукотевица е била поради кацащ аероплан на Летище Пловдив. Отнело е време, защото поетапно са спрени три полигона в региона.

Заместник - генералният шеф на РВД Иван Дяксов акцентира, че това е общоприета процедура, която би трябвало да обезпечи сигурността на въздухоплавателното средство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР