Градушка е съсипала ниви и градини в монтанското село Горна

...
Градушка е съсипала ниви и градини в монтанското село Горна
Коментари Харесай

Силна градушка се изсипа в монтанско село! Кметът: Хората плачат

 Градушка е унищожила ниви и градини в монтанското село Горна Вереница. Ледени парчета с размера на лешник са се сипали от небето в продължение на 10 минути, написа " Конкурент ".

Всичко в дворовете им е унищожено, унищожени са и нивите с жито и ечемик, обрулени са плодните дървета и лозята, сподели кметът Веселка Горанова. Сприята е свлякла пясък и кал от високите елементи на селото към центъра. Кметицата обикаля дворовете на съселяните си, с цел да добие точна визия за вредите.

" Хората плачат. Вече няма и диря от градините им. Градушката е унищожила всичко. ", сподели кметът. В предбалканското селце живеят към 110 индивида, главно възрастни хора. Всички те са останали без градини, твърди Горанова. Съседното село Долна Вереница се е избавило от бедствието. Кметът Ивайло Никитиев заяви, че към 10 ракети са изстреляни и са разрушили черните градоносни облаци. Над селото е паднала слаба примесена с дъжд градушка и провали няма.

Пътуващи по интернационалния път Е 79 настояват, че по време на бурята малко след 14 часа в понеделник всички коли и тирове са спрели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР