Градусът на напрежение по темата Венецуела изглежда скоро няма да

...
Градусът на напрежение по темата Венецуела изглежда скоро няма да
Коментари Харесай

Мадуро обиди Пенс след опит на САЩ да го свали в ООН, МВФ блокира пари на Венецуела

Градусът на напрежение по тематиката " Венецуела " наподобява скоро няма да стане по-нисък, откакто през последните няколко часа се стигна до нови конфликти - към този момент вербални.
Огънят де факто откри американският вицепрезидент Майк Пенс, който изиска от Организация на обединените нации да признае Хуан Гуайдо за законен водач на латиноамериканската страна, съобщи БГНЕС. Вашингтон ще показа пред Организация на обединените нации проекторезолюция, чиято цел е признание на опозиционния водач и събаряне на доверието от посланика на Мадуро в международната организация, съобщи Пенс.
Моментално президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че " арогантният " вицепрезидент на Съединени американски щати " самичък се е направил на простак ", като е призовал Организация на обединените нации да признае противника му Хуайн Гуайдо, заяви Агенция Франс Прес.
В тирада, излъчена по малкия екран, Мадуро сподели, че е видял по какъв начин Пенс " самичък се прави на простак в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", когато е призовал да бъде приет Хуан Гуайдо за краткотраен президент. " Не разбирам неговата надменност и самомнение, неговия породист супремасизъм ", акцентира Мадуро.
Задочната замяна на следващите реплики пристигна откакто МВФ реши да приключи контактите си с Венецуела. МВФ няма да разреши на страната достъп до запасите ѝ, които съхранява, до момента в който интернационалната общественост не признае законно държавно управление. " Всеки един контакт с Венецуела, в това число отговор на претенции за евентуални финансови транзакции ще бъде привързан с въпроса за признаването на държавно управление ", съобщи представител на МВФ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР