Градус АД очаква значителен ръст в нетната си печалба, благодарение

...
Градус АД очаква значителен ръст в нетната си печалба, благодарение
Коментари Харесай

Градус АД очаква значителен ръст в нетната печалба след планираните инвестиции

Градус АД чака забележителен растеж в чистата си облага, с помощта на плануваните вложения. Това съобщи членът на съвета на шефовете на компанията Георги Бабев на тазгодишното издание на финансовия конгрес „ Шумът на парите “.

„ Градус е на второ място по произвеждане на разплодни яйца в Европа като с помощта на плануваните вложения се надяваме да увеличим потенциала с към 30%. “ - уточни Бабев и разясни, че огромна част от постъпленията от общественото предложение ще бъде вложена точно в разплодните яйца. Това се чака да докара до увеличение на годишната брутна облага от този сегмент с към 11 млн. лева.

Съществена част от нарастването на капитала ще бъде вложена и в новата линия артикули със свинско месо от марката „ Аз хапвам! “. Георги Бабев показа още, че на пазара предстоят да излязат сурово-сушените артикули от марката - луканки, суджуци и сушеница. „ Плановете ни са до три години от днешна дата да продаваме над 600 тона на месец, което се чака да докара до растеж в брутната облага на Градус АД с към 7 млн. лева на година “ – добави още Бабев.

Планирани са също придобивания на равнище марки и предписания за разширение на продуктовата гама и постигане до разнообразни групи консуматори. Георги Бабев разясни, че това е нормална процедура за огромни производители на салами в България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР