Градус АД очаква значителен ръст в нетната си печалба, благодарение

Градус АД очаква значителен ръст в нетната си печалба, благодарение ...

Градус АД очаква значителен ръст в нетната печалба след планираните инвестиции.


Градус АД очаква значителен ръст в нетната си печалба, благодарение на планираните инвестиции. Това заяви членът на съвета на директорите на компанията Георги Бабев на тазгодишното издание на финансовия форум „Шумът на парите“.

„Градус е на второ място по производство на разплодни яйца в Европа като благодарение на планираните инвестиции се надяваме да увеличим капацитета с около 30%.“ - посочи Бабев и поясни, че голяма част от постъпленията от публичното предлагане ще бъде вложена именно в разплодните яйца. Това се очаква да доведе до увеличаване на годишната брутна печалба от този сегмент с около 11 млн. лв.

Съществена част от увеличението на капитала ще бъде вложена и в новата линия продукти със свинско месо от бранда „Аз ям!“. Георги Бабев сподели още, че на пазара предстоят да излязат сурово-сушените продукти от бранда - луканки, суджуци и сушеница. „Плановете ни са до три години от днешна дата да продаваме над 600 тона на месец, което се очаква да доведе до ръст в брутната печалба на Градус АД с около 7 млн. лв. на година“ – допълни още Бабев.

Планирани са също придобивания на ниво марки и рецепти с цел разширяване на продуктовата гама и достигане до различни групи потребители. Георги Бабев поясни, че това е обичайна практика за големи производители на колбаси в България.

Източник: econ.bg