"Градският транспорт в страната беше тежко ударен от Covid кризата

...
"Градският транспорт в страната беше тежко ударен от Covid кризата
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Обмисля се разделяне на цената за битово потребление на ток и на вода

"Градският превоз в страната беше тежко ударен от Covid рецесията и от увеличените цени на горивата и електрическата енергия. Тези предприятия са на дъното. Според европейския правилник държавните управления би трябвало да компенсират тези неблагополучия за всички услуги от публичен интерес. Но държавното управление не е направило нищо по тематиката ".

Това изясни пред Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа ", по отношение на планувания за сряда (18 май) митинг в столицата.

И разясни, че ще бъдат блокирани три кръстовища в София – на Сточна гара, на Петте кьошета и на Лъвов мост.

"След това митингът ще спре при Министерския съвет и пред Министерството на финансите ".

В предаването "Нещо повече " Манолов съобщи желание на кабинета за делене на цената за битово ползване на електрическата енергия:

"По-ниска цена за покриване естествени човешки потребности и такава за "луксозно ползване ". Една цена да се заплаща и за водата - да се изкъпеш, да пиеш вода, да си изпереш, да си измиеш цените, а друга цена - с цел да си напълниш басейна ".

Той уточни, че инфлацията у нас е не по-малко от 13%. И акцентира, че разискването на актуализирането на бюджета за тази година към този момент се забавя.

Интервюто с Димитър Манолов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР