Градският транспорт в София ще с намалено работно време вечер

...
Градският транспорт в София ще с намалено работно време вечер
Коментари Харесай

Транспортът на София ще работи в извънреден режим до края на юли

Градският превоз в София ще с понижено работно време вечер до края на юли. До тогава няма да се движат нощните рейсове, а линиите до Витоша няма да работят до 14 юни.

Това реши на съвещанието си в четвъртък Столичният общински съвет. Промените в разписанията и закриването на линиите до Витоша, както и на рейсовете 306 и 294, бяха въведени по време на изключителното състояние поради разпространяването на ковид. Заради отпадането на изключителното състояние и замяната му с изключителна епидемиологична конюнктура се наложи и общинският съвет да гласоподава продължение на настоящите и все още написания и работно време.

От обясненията на зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев и на един от вносителите на отчета Зафир Зарков (ГЕРБ) се разбра, че до края на юли ще се запазят актуалните шпации на придвижване на рейсовете, тролеите, трамваите и метрото. Те ще се движат по така наречен зимно разписание, само че градските линии ще работят до 22 часа, а крайградските до 22.30 часа. Последните курсове на метрото остават в 22.30 часа.

Закрити остават линиите 306 и 294, защото с тях пътували относително малко хора.

До 14 юни няма да работят и рейсовете 122, който стига до Симеоновския въжен превоз и 66 до хотел " Морени ". Линия 63 пък ще остане със скъсен маршрут и ще стига до спирка Бялата чешма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР