Градският транспорт в Пловдив да стане безплатен от следващата година.

...
Градският транспорт в Пловдив да стане безплатен от следващата година.
Коментари Харесай

Предлагат градският транспорт в Пловдив да стане безплатен

Градският превоз в Пловдив да стане безвъзмезден от идната година. Това оферират представители на бизнеса. Според тях по този метод градът ще стане по-гостоприемен като Европейска столица на културата през 2019 година, както и желано място за развиване на бизнес.

Пловдив

Според пловдивски предприемачи безплатният градски превоз ще има обществен и екологичен резултат. Експерти са пресметнали, че общината може да задели от бюджета си 20 милиона лв.. Част от сумата може да бъде спестена от продажбата на билети и карти, работната заплата на продавачите и пространствата за продажба.
Любозар Фратев - ръководител на Сдружение „ Бизнесът за Пловдив ": Общо приходите в публичния превоз са от порядъка на 30-32 милиона. От тези 30-32 милиона доходи идват от страната и от общината като дотации - 12 милиона, по 6 милиона и остават 20 милиона.
От общината не утвърждават концепцията на бизнеса, защото това не би довело нито до екологичен резултат, нито до привличане на повече туристи.
Златин Велев - заместник-кмет на община Пловдив: Единственият сходен опит е юридически в град Талин. Там, откакто са въвели безплатния градски превоз, има доста разбори. Броят на тези, които са употребили преди този момент автомобил и са минали на градски превоз е съвсем съпоставим с 0.
Пътниците са разграничени в преценката си.
За пенсионерите изключително с по-ниска пенсия ще бъде доста добре.Съвсем безвъзмездни да са - малко нереално, само че най-малко да ги понижат.
Всяка година локалната власт заплаща по 6 милиона лв. на транспортните компании за преференциални цени на картите за възпитаници и пенсионери. Билетът за градския превоз не е повишаван от години и в този момент пловдивчани заплащат по 1 лев, с цел да се возят на рейс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР