Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни сигнализираха

...
Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни сигнализираха
Коментари Харесай

След ремонт за милиони градският стадион на Костенец се разпада!

Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни алармираха жители.
Въпреки, че оборудването е ремонтирано с европейски пари преди няколко години, в този момент то е в окаяно положение.
През есента на 2014 година първата копка за над 5 милиона лв. е направена. 3 години след ремонта, Стадион "Бенковски " наподобява все по-зле.
Прилежащите пространства към стадиона по-скоро наподобяват на кибритени кутийки, в сравнение с солидни здания. Всички са направени от гипсокартон.
Помощният терен към този момент е с разлепена настилка, а изолацията и самата козирка се свличат. Освен да извършва функционалността си на козирка, фасадата се употребява и за кошче. Старата лекоатлетическа писта е отстранена за сметка на... стена.
Доста постоянно хората от града се майтапят, че това е пандизът на Костенец. Теренът употребява локалният тим "Бенковски ". Има и два 2 клуба по лека атлетика.
Пистата е покрита с насипния вид на тартана. Големи части от структурата висят тъкмо над трибуните. Дъждът в композиция с евтиния материал ще допринесат за сриване на самата козирка, считат локалните хора.
Само на 10 километра от Костенец, за същите пари е построен цялостен състезателен комплекс.
Гордостта на Долна баня, с изключение на с футболен терен, разполага с няколко корта, басейн, фитнес навън и писта, само че цяла.
Стадионът в Костенец е с 10-годишна гаранция, а компаниите реализатори Едноличен търговец "Металик-Иван Михайлов " и "Хитбилдинг " ЕООД, би трябвало да го поддържат.
„ Трудно ни е да влезем в връзка с тях и най-спешните проблеми ги отстранява общината сама. В момента приготвяме едни искове към компанията реализатор. Подготвили сме сметки в размер на 109 000 лв. ”, изясни Анета Кирова - шеф отдел "Проекти на Европейския съюз ", в община Костенец.
От проектантската компания, дала идейния план отхвърлиха коментар. Потърсихме и компания Едноличен търговец "Металик-Иван Михайлов ", само че не открихме никой.
Другият представител в консорциума - "Хитбилдинг ", е със седалище в София. На публично посочения адрес обаче компания с такова име няма. Регистърът за публични поръчки демонстрира, че до момента тя има общо 52 контракта на стойност малко над 48 милиона лв. отпуснати от Европа.
„ Тук не може да се тренира, тъй като е рисково. Самата писта я няма, върху цимента е поставена посявка. Това не е писта, а ограждение на стадиона. Имаше сгурова писта, преди години тук създадохме международна шампионка”, отбелязва Георги Димитров – треньор по лека атлетика.
По думите му децата упражняват в учебното заведение или към учебното заведение. Сега това е едно футболно игрище, не е стадион, показва още треньорът.
Стадионът е минал поредно инспекции от ДНСК, общинска работа "Строителен надзор " и Държавен фонд "Земеделие ".
Димитър Димитров от Държавен фонд "Земеделие ", твърди, че стадионът е тестван от механически инспекторат, открити са нередности и общината е глобена.
"Въз основа на тази инспекция е глобена общината, като бенефициент на 240 хиляди лв. по плана. През 2016 година сме глобили наново общината ", изясни Димитър Димитров.
От община Костенец оповестиха, че ще заведат каузи против компанията реализатор. Припомняме, че компанията Едноличен търговец "Металик- Иван Михайлов " взе присъединяване и при градежа на "Великата Българска ограда " на WC министъра, а съгласно осведомени, тя е от най-приближените на Цветанов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР