Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни сигнализираха

...
Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни сигнализираха
Коментари Харесай

След ремонт за милиони: Градският стадион на Костенец се разпада

Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни алармираха фенове. Въпреки, че оборудването е ремонтирано с европейски пари преди няколко години, в този момент то е в окаяно положение.

През есента на 2014-а година първата копка за над 5 милона лв. е направена. 3 години след ремонта Стадион " Бенковски " наподобява все по-зле.

Прилежащите пространства към стадиона по-скоро наподобяват на кибритени кутийки, в сравнение с солидни здания. Всички са направени от гипс-картон.

Снимка: btvnovinite.bg

Помощният терен към този момент е с разлепена настилка, а изолацията и самата козирка се свличат.

Освен да извършва функционалността си на козирка, фасадата се употребява и за кошче.
Старата лекоатлетическа писта е отстранена за сметка на... стена.

Доста постоянно хората от града се майтапят, че това е пандизът на Костенец. Теренът употребява локалният тим " Бенковски ". Има и два 2 клуба по лека атлетика.

Пистата е покрита с насипния вариянт на тартана. Големи части от структурата висят тъкмо над трибуните. Просто с дъждът и комбинацията с евтиния материал ще способства до сриване на самата козирка, считат локалните хора.

Само на 10 километра от Костенец, за същите пари е построен цялостен състезателен комплекс.

Снимка: btvnovinite.bg
Гордостта на Долна баня с изключение на с футболен терен, разполага с няколко корта, басейн, фитнес навън и писта, само че цяла.

Стадионът в Костенец е с 10-годишна гаранция, а компаниите реализатори Едноличен търговец " Металик-Иван Михайлов " и " Хитбилдинг " ЕООД, би трябвало да го поддържат.

„ Трудно ни е да влезем в връзка с тях и най-спешните проблеми ги отстранява общината сама. В момента приготвяме едни искове към компанията реализатор. Подготвили сме сметки в размер на 109 000 лв. ”, изясни Анета Кирова - шеф отдел " Проекти на Европейския съюз ", в община Костенец.

От проектантската компания, дала идейния план отхвърлиха коментар. Потърсихме и компания Едноличен търговец " Металик-Иван Михайлов ", само че не открихме никой.

Другият представител в консорциума - " Хитбилдинг ", е със седалище в София. На публично посочения адрес обаче компания с такова име няма. Регистърът за публични поръчки демонстрира, че до момента тя има общо 52 контракта на стйност малко над 48 милиона лв. отпуснати от Европа.

„ Тук не може да се тренира, тъй като е рисково. Самата писта я няма, върху цимента е поставена посявка. Това не е писта, а ограждение на стадиона. Имаше сгурова писта, преди години тук съ здадохме международна шампионка”, отбелазва Георги Димитров – треньор по лека атлетика.

По думите му сета децата упражняват в учебното заведение или към учебното заведение. Сега това е едно футборно игрище, не е стадион, показва още треньорът.

Димитър Димитров дирекция " Противодействие на измамите ", в Министерството на земеделието, храните и горите, твърди, че стадионът е тестван от механически инспекторат, открити са нередности и общината е глобена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР