Градският съвет в Ражпур, Пакистан, наредил на мъж да изнасили

...
Градският съвет в Ражпур, Пакистан, наредил на мъж да изнасили
Коментари Харесай

Мъж изнасили 16-годишна пред семейството ѝ по нареждане на градски съвет в Пакистан

Градският съвет в Ражпур, Пакистан, наредил на мъж да изнасили 16-годишно момиче пред родителите му, след като сестра му била изнасилена от брата на момичето, заяви Hindustan Times, базирайки се на полицията. 

Инцидентът е станал на 18 юли. 

Умер бил обвинен в изнасилването на младо момиче от града на 16 юли. Градският съвет бил известен за случилото се, а съветниците решили да раздадат правораздаване, като наредили братът на изнасиленото момиче - Ашфак, да изнасили 16-годишната сестра на насилника Умер пред фамилията ѝ. 

Семейството на Умер протестирало против решението, само че градският съвет бил безапелационен, че справедливостта може да спечелва, единствено в случай че и сестрата на насилника бъде изнасилена. 

" Присъдата " била изпълнена, а фамилията на Умер алармирало полицията едвам в понеделник. 

Полицията е арестувала 20 членове на градския съвет, включително неговия ръководител, като следствие е почнало против над 30 членове на градския съвет. Обвинения са повдигнати и на Афшак и Умер.  

Полицията проверява и дали в действителност сестрата на Умер е била изнасилена пред фамилията ѝ, както настояват родителите. 

В същия регион през 2002 година Мукхтаран Маи е изнасилена от група мъже по разпореждане на градския съвет. Случилото се получи интернационален отзив. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР