Градският съвет в китайската столица затвори днес два пазара и

...
Градският съвет в китайската столица затвори днес два пазара и
Коментари Харесай

Пекин бие тревога за нова зараза с неизвестен произход

Градският съвет в китайската столица затвори през днешния ден два пазара и отсрочи връщането на учениците от началното учебно заведение в класните стаи поради появяването на три нови случая на COVID-19 в града след три месеца без нито един инфектиран, предадоха международните организации.

Китай, първата страна, наранена от ковид в края на 2019 година, съумяла след това доста да ограничи болестта, през последните седмици записва по няколко нови случаи всеки ден. Голяма част са китайци, които са се върнали от чужбина.

В Пекин обаче, през вчерашния ден беше регистриран нов случай с неуточнен генезис, последван през днешния ден от още два. Последният случай преди записаните общо три през вчерашния ден и през днешния ден беше от средата на април.

Двамата новооткрити заболели през днешния ден са чиновници на Центъра за сложни проучвания на месото в квартал Фънтай на Пекин. Единият неотдавна е бил в източния град Циндао, споделиха пред медии чиновници в кметството в Пекин. И двамата новозаразени мъже, които са надлежно на 25 и 37 години, не са имали контакт с хора от провинция Хубей или с хора, пристигнали от чужбина през последните 14 дни.

Според Ройтерс шест пазара за храни на едро в Пекин, посещавани от двамата инфектирани мъже, са били отчасти или изцяло затворени и ще бъдат подложени на стерилизация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР