Градският съвет на Венеция одобри правила за решаването на проблема

...
Градският съвет на Венеция одобри правила за решаването на проблема
Коментари Харесай

Венеция ще глобява проститутки и пияни туристи

Градският съвет на Венеция утвърди правила за решаването на казуса с проституцията в града. Глоби ще бъдат налагани с изключение на на проститутките, и на хора, които пият алкохол отвън заведенията през нощните часове, както и на туристи, които се гмуркат в каналите или вървят разголени из града, оповестява Ройтерс.

Според новите правила, проститутките ще бъдат глобявани с до 500 евро за „ корист с публичното пространство” и поради затрудняване на трафика, до момента в който договарят с клиенти. В случаите на непочтено държание от страна на туристи може да се стигне и до изпъждане от града.

Италианският град е посещаван от към 25 млн. туристи всяка година, като 14 млн. от тях идват на еднодневно посещаване и препълват алеите на града.

„ Туристът във Венеция би трябвало да се отнася с почитание и да е наясно, че при положение на неприятно държание ще бъде изпъден от града”, сподели кметът Луиджи Бруняро.

Населението на Венеция е намаляло от към 175 хиляди души след Втората международна война до 50 хиляди през днешния ден. Жителите се оплакват, че градът им е препълнен с туристи, а в това време те са тези,които заплащат налози. Градският съвет гласоподава през февруари такса от 3 евро за еднодневни визити, които ще се употребяват за поддръжката на града. От началото на 2020 година таксата ще се усили и ще бъде сред 6 и 10 евро според от туристическия сезон.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР