Градският съвет на Сан Франциско гласува вчера временно да бъде

...
Градският съвет на Сан Франциско гласува вчера временно да бъде
Коментари Харесай

Сан Франциско въведе временна забрана за продажба на електронни цигари

Градският съвет на Сан Франциско гласоподава през вчерашния ден краткотрайно да бъде неразрешена продажбата на електронни цигари. Подобна мярка се вкарва за пръв път в американски град, съобщи ДПА.

Забраната гласи, че " в Сан Франциско никой няма да има право да продава или дистрибутира електронни цигари на никого ", в случай че продуктът е тестван и утвърден от Управлението за надзор над храните и медикаментите (УКХЛ) на Съединени американски щати.

По-рано този месец УКХЛ издаде инструкция, съгласно която производителите на електронни цигари би трябвало да аплайват за утвърждение, преди да стартират да продават продуктите си, напомня Българска телеграфна агенция.

Защитниците на възбраната акцентират растящия брой консуматори на електронни цигари измежду пълнолетното население, изключително привлечени от продуктите с разнообразни аромати.

Производителите отвръщат, че електронните цигари имат за цел да понижат вредите от тютюнопушенето и че целевата им група са пушачите, които желаят да откажат пушенето.

Забраната влиза в действие 30 дни след подписването й от кмета на града, само че се чака да стартира да работи в цялостна степен след към половин година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР