Градският съвет на Прага единодушно подкрепи на 24 февруари решението

...
Градският съвет на Прага единодушно подкрепи на 24 февруари решението
Коментари Харесай

В Прага вече има площад „Борис Немцов“

Градският съвет на Прага единомислещо поддържа на 24 февруари решението площадът Pod kaštany ( " Под кестените " ), да бъде преименуван на „ Борис Немцов “ по името на съветския опозиционен политик.
На този площад се намира съветското посолство в Чехия.
Градските управляващи на чешката столица означиха в решението си, че по този метод показват солидарността си с съветската съпротива.
Събитието се състоя на петата годишнина от убийството на Немцов, който беше убит в центъра на Москва на 27 февруари 2015 година.
За церемонията на площада се бяха стекли и деятели, бранители на човешките права, които носеха плакати с надписи „ Борис “, “Русия без Путин “, “Ще спрем аления нацизъм “, написани на съветски, чешки и британски, съобщи Военновъздушни сили.

Жана, дъщерята на Борис Немцов, благодари на управляващите на Прага за това, че са увековечили името на татко й.
Припомняме, че убийството на Немцов през февруари 2015 година беше осъществено няколко дни преди, както се очакваше, той да поведе огромно опозиционно шествие и да огласи противоречива информация за присъединяване на съветската войска в спора в Украйна. Немцов е бил погубен с четири изстрела.
През 2017 година Московския областен боен съд осъди на затвор от 11 до 20 години петте лица, отговорни за убийството му.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР