Градският съвет на Милано взе решение да запази стадион “Джузепе

...
Градският съвет на Милано взе решение да запази стадион “Джузепе
Коментари Харесай

В Милано решиха да запазят “Джузепе Меаца”


Градският съвет на Милано взе решение да резервира стадион “Джузепе Меаца” недокоснат. Така бе блокирана концепцията на Интер и Милан да бутнат съоържението и на негово място да бъде издигнат нов стадион. Двата клуба не желаят да реставрират стадиона, който употребяват сега, тъй като съгласно тях това ще прекомерно мъчно, а и прекомерно скъпо. Те предложиха проект за нов стадион за 60 хиляди души на мястото на настоящия, само че това не бе утвърдено от градската администрация.

Все отново съветниците дадоха позволение на Интер и Милан да строят ново оборудване, само че на друго място. Решението бе взето с 27 гласа “за”, 11 “против”, а 7 съветници отсъстваха. Това обаче е единствено условно “да”, защото кметът Бепе Сала желае в детайли да се запознае с проектите на двата клуба, тъй като счита, че това ще е от огромна изгода на тях, само че не и за града.

В проектите за новия стадион се планува и построяването на няколко хотела към него, комплекс за занимания, както и парк за отдих. Пълната цена за построяването на всичко това ще бъде към 1,2 милиарда евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР