Градският съвет на град Бъркли, щата Калифорния реши единодушно забрана

...
Градският съвет на град Бъркли, щата Калифорния реши единодушно забрана
Коментари Харесай

Градският съвет на Бъркли, Калифорния забранява използването на природен газ в нови жилищни сгради



Градският съвет на град Бъркли, щата Калифорния реши единомислещо възбрана за потреблението на природен газ в ниските жилищни здания, оповестява San Francisco Chronicle. Отбелязва се, че това е първият случай в Съединени американски щати.

Нормата, препоръчана от члена на Съвета Кейт Харисън влиза в действие от 1 януари 2020 година и планува, че всички нови еднофамилни къщи, по-малки къщи, както и други жилищни постройки да не бъдат включвани в газовата инфраструктура, а да бъдат задоволявани с електрическа сила.

По-късно се чака градът да създаде правила за офисните и многоетажните жилищни сгради, в случай че бъде получено позволение от щата.

„ С горделивост гласувах за новаторското законодателство, забраняващо потреблението на природен газ в новите сгради “, декларира кметът Джеси Арегоуин в Twitter. “Ние сме последователи на Парижкото съглашение (за климата) и би трябвало да предприемем незабавни ограничения за реализиране на нашите климатични цели. Това не е коренно. Това е належащо “.

Още през 2009 година градът е приел План за дейности по отношение на промените на климата, който е ориентиран към понижаване на изхвърлянията на нездравословните излъчвания с 33 % през 2020 година и с 80 % през 2050 година Планът задължава също по този начин градът да употребява през 2035 година 100 % възобновима електрическа енергия.
Както е известно през предходната година бяха импортирани ремонти в законодателството в Калифорния, в сходство, с което всички нови жилищни здания би трябвало да бъдат снабдени със слънчеви електроцентрали.
Норми, аналогични на тези в Калифорния работят и в Дания. Холандия също вкара сходни правила в сходство със съглашението за климата.

В Европа стават все по-строги условията за нулево енергийни здания и напълно скоро съответната евродиректива ще стартира да се ползва доста скоро. Засега България остава в дъното, макар признатите с последното законодателство облекчения, изключително за здания, ползващи слънчевата сила като личен източник.

Вижте и публикацията: https://www.sfchronicle.com/bayarea/article/Berkeley-becomes-first-U-S-city-to-ban-natural-14102242.php
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР