Градският фестивал за игри Sofia Game Night се завръща на

...
Градският фестивал за игри Sofia Game Night се завръща на
Коментари Харесай

Sofia Game Night ще има: он- и офлайн

Градският фестивал за игри Sofia Game Night се завръща на 24 октомври със своето трето издание. Както постоянно до момента, Нощта на игрите ще предложи разнообразна стратегия за компютърни, настолни, просветителни, политически, арт и градски игри – въпреки и този път в по-специален режим поради новото “нормално”.

От основаването си си слага за цел да показа другите аспекти на игрите – от процеса по основаване, през икономическата роля на гейминг промишлеността и електронните спортове, до крайния консуматор и чистото наслаждение от играта. За трета година фестивалът ще покаже, че игрите могат да бъдат за всички – без значение от възрастта или другите ползи.

В годината на общественото разграничаване и повсеместна спешна обстановка Sofia Game Night си слага за цел да поддържа локалната гейминг сцена и да даде нов (и сигурен!) мотив за среща с публиката. Така да вземем за пример фестивалът се сплотява със събитието, което трябваше да се състои през април и се анулира.

На 24 октомври екипът на SGBW ще предложи специфична стратегия за настолни игри в софийски клубове, които бяха изключително наранени по време на така наречен “локдаун”. Всички събития, несъмнено, ще се организират при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и с авансово записване.

Със своята богата онлайн стратегия Sofia Game Night ще сложи на фокус компютърните и мобилни игри и разработчиците от София. Тя ще включи виртуални събития, срещи с разработчици, презентации, онлайн изложения, стендъп комедия и ще бъде покана към публиката да преоткрие София по един нетрадиционен метод – в Minecraft.

Сред останалите акценти в програмата на Sofia Game Night са онлайн пърформанс и специфична колаборация с фестивала ACT за свободен спектакъл, игрови градски направления със загадки от Sofia Free Tour, както и игри с просветителна и обществена устременост от Унгарския културен институт и Британския съвет.

Събитията са с вход свободен, само че със наложителна предварителна регистрация заради съображения за сигурност. Обявяването на програмата и записването за събитията стартира при започване на октомври.

Следете за повече информация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР