Градските власти в Мариупол обвиниха Русия, че е преместила хиляди

...
Градските власти в Мариупол обвиниха Русия, че е преместила хиляди
Коментари Харесай

В Мариупол обвиняват Москва, че насила отвежда жителите в Русия

Градските управляващи в Мариупол упрекнаха Русия, че е преместила хиляди локални поданици през границата в Русия срещу тяхната воля през последната седмица. Военновъздушни сили занапред би трябвало удостовери тези изказвания, само че се появяват още свидетелства за сходни събития.

Служителят Пьотр Андрюшченко сподели пред New York Times, че сред 4000 и 4500 поданици бяха преместени в Тангарог, град в Ростовска област, който граничи с югоизточния ъгъл на Украйна. Той добави, че те са отведени без паспортите си. Друг украинец сподели пред вестника, че е бил в контакт с три фамилии, които са били принудително отведени в Русия.

„ Сега в случай че има руснаци из мазетата, те ги водят принудително в Таганрог “, сподели Едуард Зарубин, доктор, който напусна града по-рано тази седмица.

Руското министерството на защитата съобщи в петък, че хиляди украинци желаят да " избягат в Русия " и държавното управление им оказва помощ.

В момента Мариупол е сцена на интензивни улични борби сред съветски и украински войски. Градът е бил непрестанно обстрелван през последните две седмици и локалните управляващи считат, че към този момент са починали 2400 души, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР