Градските власти в Мадрид решиха драстично да намалят популацията на

...
Градските власти в Мадрид решиха драстично да намалят популацията на
Коментари Харесай

Мадрид обяви война на папагалите монах

Градските управляващи в Мадрид взеха решение фрапантно да понижат популацията на дългоопашатите папагали духовник, чиято агресия заплашва екосистемите и здравето на жителите на столицата, предава Франс прес.
Madrid to begin 'humane slaughter' of parakeets
— The Guardian (@guardian) Кметството е създало проект, целящ да ограничи броя на тези пернати посредством лов и дезинфекция на яйцата им в гнездата. По този метод самките ще продължат да ги мътят и няма да снасят нови.
 
Тези дребни папагалчета със зелени пера и сива шийка от типа Myiopsitta monachus произлизат от умерените субтропични региони на Аржентина. Срещу тях в мадридското кметство били получени голям брой недоволства. Тези птици лишават храната на други типове и повреждат растенията, с които построяват гнездата си. Свити високо в клоните на дърветата, гнездата могат да доближат приблизително до 50 кг, а от време на време и до 200. А тези структури носят заплаха за жителите при рухване.
WORLD: Madrid to clip wings of noisy parakeets
— Rising Sun Overport (@rsunoverport) Първоначално монашеските папагалчета бяха внасяни като домашни любимци. Но доста от тях по разнообразни аргументи напуснаха кафезите си и се развъдиха лавинообразно в парковете на испанската столица. Техният брой набъбна с 32 % от 2016 година насам и в този момент тези дългоопашати папагали са към 12 хиляди. Според испанските закони те са класифицирани като " другоземен инвазивен тип ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР