Градските ваканционни плажове предлагат оживена атмосфера, избор от страхотни ресторанти

...
Градските ваканционни плажове предлагат оживена атмосфера, избор от страхотни ресторанти
Коментари Харесай

Шест непопулярни, но страхотни плажни градски дестинации в Европа СНИМКИ

Градските ваканционни плажове оферират оживена атмосфера, избор от страхотни заведения за хранене и шикозни места за пребиваване.

The Gyardian подбра шест сходни дестинации на Стария континент - от Гърция до Белгия.

Вижте ги:

Кадис, Испания



Разположен на Атлантическия океан, Кадис е правоприемник на античния Гадес. Това е най-старият действителен град в Западна Европа, за което се приема, че е учреден през 1104 година пр.н.е. Сред главните му забележителности са катедрала от 18 век, театри, дворци, църкви. Карнавалът в града е най-известният празник в Андалусия.

Секс навън, садо-мазо и нудистки плаж – това е курорт единствено за възрастни СНИМКИ 18+

Кадис е съвършена дестинация за тези, които обичат море и пясък. La Caleta е най-малкият градски плаж, който обаче е дълъг 450 метра и задоволително хубав, с цел да бъде употребен за фотосите на кино лентата Не умирай през днешния ден, част от поредицата за фамозния разузнавач Джеймс Бонд.

Плажът Santa Maria пък е обичан на фамилиите с деца поради спокойната вода и плажните питейни заведения, кацнали върху необятна пясъчна линия сред два вълноломи. La Victoria пък е желан от младежите поради изобилието от благоприятни условия, които предлага за развлечение, в това число кино на пясъка и голям брой питейни заведения и клубове.



Лазурният бряг - неясно розови къщи с покриви в кайсиев цвят, остри шипове на кипариси, синьо море, надничащо през клоните на боровете. Именно там се намира и Тулон - столица на по-малко посещаваната и по-достъпна Западна Френска Ривиера.

Основан от римляните и съществена военноморска база след 15 век, Тулон разполага с най-топлия и безоблачен климат в континентална Франция, както и с плажове от всевъзможен тип.

Това са плажовете с най-топла вода

Така че имате избор - можете да останете в града, както и да се отправите да събирате слънце отвън него. Само на 25-минутно пътешестване с ферибот се намира необятният песъчлив плаж Les Sablettes, известен с ботаническата градина на Fernand Braudel.

От тук крайбрежният път води до други плажове и заливи, в това число невероятните La Verne и Fabrégas, покрити с черен вулканичен пясък. Любителите на водните спортове могат пък да се отдадат на заниманието си в Sablettes yacht club.

Ровин, Хърватия



В идеалния случай първият ви взор към Ровин би трябвало да е от Адриатика. Ще видите елегантната камбанария на бароковата черква "Св. Евфемия ", извисяваща се над море от теракотни покриви и къщи в пастелни цветове.

Още този пръв взор би трябвало да ви подскаже безкрайното обаяние на този несъмнено най-красив крайбрежен град на Истрия. Старият град е бил остров до 1763 година, когато каналът е напълнен, а средновековните калдъръмени алеи и очарователни площади в действителност не са се трансформирали и през днешния ден.

И до момента в който полуостровът на Стария град е отрупан със скалисти плувни зони, в това число и плаж покрай Св. Евфемия, най-хубавите линии са на юг. Пред два от най-хубавите хотели на Ровин - Monte Mulini и Hotel Loneе, е скътан залив с красиви каменисти плажове.

От тук велосипедни и пешеходни пътеки през Zlatni Rt водят до по-уединени плажове. Остров Света Катарина е на 10 минути разходка с лодка и предлага невероятна панорама към Ровин, който е прелестен по залез. Crveni Otok (Червен остров) - на 20 минути разходка с лодка, е релаксиращо място за плуване, грумкане и разходка по горски пътеки.

Каляри, Сардиния



Разположен в южната част на остров Сардиния, при свързването на лагуната Станьо ди Каляри с Калярския залив на Средиземно море, градът предлага доста слънце, бели пясъци и тюркоазено море.

Семействата обожават Via Gorgona поради плиткото море, уместно за деца, а Torre Spagnola е подобаващ за търсещите завършения и занимания, като предлага благоприятни условия за гмуркане, ветроходство, плажен волейбол и други.

Poetto е задоволително дълъг, с цел да не е прекомерно претъпкан даже и през август, а водата остава топла и през есента. През летните вечери питейните заведения и рибните му заведения за хранене са изпълнени с гости. Зад него е естествен парк Molentargius - с лагуни, фламингота и колела чартърен.

Волос, Гърция


Този многолюден академични град - врата към островите Скиатос, Скопелос и Алонисос, разполага с антична история, модерна просвета и фантастична гастрономическа сцена. Той е ситуиран на една от най-изумителните брегови линии на Гърция: полуостров Пелион се намира на изток от него.

Компактен и обикновен за навигиране, Волос е елементарен за проучване с велосипед. Присъединете се към локалните поданици, които се движат по крайбрежната му алея до градските плажове, които стартират от Anavros.

Или продължете към обилния полуостров Пелион, който лежи във водите на залива Пагаситикос. Плажовете с дървета и таверни на южната му страна са предпазени от ветровете. Най-близките до града - Gatzea, Kala Nera, Boufa, Lefokastro - обаче е допустимо да са пренаселени през почивните дни.

Младежите постоянно се насочат към плажните питейни заведения, изскачащи измежду боровете на Афисос. Семействата избират пясъчния Milina, от където можете да си извършите разходка с лодка до дребните островчета Алатас и Прасуда или чак до по-големия Трикери, намиращ се в южния завършек на Пелион.
Планинската част на Пелион ще ви покаже и дивата си страна. От Волос тесни пътища с остри завои ще ви преведат през целия полуостров до брега на Егейско море, където пътят се спуска до красиви плажове и яркозелени заливи, обхванати от скали.
Остенде, Белгия



Остенде е именуван кралят на крайбрежието - прякор, получен поради неговите величествени хотели и вили в жанр Бел епок. Повечето от тях са унищожени през Втората международна война, само че към момента има бижута от онази ера.

Една от най-големите му забележителности е грандиозната неоготическа черква St-Petrus-en-Pauluskerk, с нейните богато украсени кули-близнаци. Дизайнът й е въодушевен от Кьолнската катедрала, като в действителност тя е издигната доскоро повече от 100 години.

Извън града на югозапад Музеят на Атлантическата стена навън е съществена атракция, в случай че и мрачна, със своите 60 немски бункера за втора международна война. За благополучие, тя е до неотдавна обновената живописна зона на Раверсиде.

Само на 10 минути пешком от гарата на града се простира дълъг плаж, чийто западен край опира във високи здания, а пясъкът му е прелестен и може да побере хиляди гости. На пристанището през лятото отварят плажни питейни заведения, предлагащи коктейли, тапас и музика, в сянката на палмите и белите чадъри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР