Градските активисти от Спаси София за пореден път алармират за

...
Градските активисти от Спаси София за пореден път алармират за
Коментари Харесай

Спаси София: Фандъкова лъже за ремонтите по бул. Константин Величков

Градските деятели от Спаси София за следващ път сигнализират за пагубното положение на неотдавна ремонтирания бул. Константин Величков в столицата. На оповестените от тях фотоси се виждат голям брой огромни пропадания, дупки и пукнатини на асфалта в трамвайното трасе по булеварда, което беше главно ремонтирано за 1,5 млн. лева доскоро повече от година.

По тази причина, самостоятелният общински консултант Борис Бонев е отправил публично запитване до кмета на София, госпожа Фандъкова, за даване на документи за това какви са аргументите за следващия фалшив ремонт и какво е подхванала Столичната община да в профил дефектите.
 Лошото време и тежкият трафик развалили ремонта на бул. Константин Величков Лошото време и тежкият трафик развалили ремонта на бул. " Константин Величков "
Нямаше време ремонтът на бул. " Константин Величков " да бъде завършен. Това сподели инж. Даниел Евлогиев от Столична община, който увери, ч...
“След шест месеца получих абсурден отговор от госпожа Фандъкова. Не единствено, че нито един документ не ми беше възложен, каквото обвързване има кметът по закон, само че в отговора си, госпожа Фандъкова твърди, че “всички недостатъци и проблеми, установени по време на строителството, са отстранени от изпълнителя. Констатираните гаранционни недостатъци също са отстранявани от изпълнителя ”.

Това изрично не е правилно, видно от фотосите е, че дефектите са по цялото трасе и те не са отстранени. На процедура кметът лъже в формален, подписан от нея документ и това е неприемливо. ” - съобщи Борис Бонев.
От Спаси София напомнят, че построяването на споделеното трамвайно и автобусно трасе стартира през 2018 година и трябваше да бъде готово след няколко месеца. “Ремонтът беше отложен неведнъж и той бе приключен една година по-късно.

 Дупка до дупка месец след края на ремонта на Константин Великов в столицата Дупка до дупка месец след края на ремонта на " Константин Великов " в столицата
Гражданската организация Спаси София сигнализира за нов фалшив ремонт в столицата. Този път деятелите разпространиха фотоси, показв...
Преди ремонта публично внесохме мнение за възстановяване на плана, а по време на строителството му, неведнъж сигнализирахме за неприятни строителни практики и призовахме Общината да предприеме незабавни ограничения, с цел да се предотврати следващият фалшив ремонт. Управляващите не се вслушаха в нито един апел и в този момент резултатите са повече от забележими. ” - споделят от организацията.
Градските деятели споделят, че в отговора си госпожа Фандъкова признава, че в Столичната община царува документален безпорядък и не се съблюдават съществени законови условия като да вземем за пример Наредбата за сформиране на актове и протоколи по време на строителството. “Противозаконно е да не се сформират актове и протоколи от страна на Възложителя т.е. Столичната община, когато се установяват недостатъци.

Недопустимо е, недостатъци за стотици хиляди левове да се отстраняват единствено след устни диалози сред чиновниците. Така няма документална диря и Общината не може да си потърси гаранцията и парите от изпълнителя по правосъден път. Вероятно тъкмо това е задачата на този съзнателно основан безпорядък, само че къде е отговорността за това? ” - пита Андрей Зографски от Спаси София.
От организацията напомнят, че цялата отговорност за ремонта е в ръцете на Общината, защото планът, осъществяването и строителният контрол са били осъществени все от общински сдружения. “Всеки естествен кмет щеше да потърси персонална отговорност от ръководената от него администрация при подобен неуспех. Фандъкова обаче не реагира. Затова настоявам, че ръководството на Общината е прогнило от непросветеност и корупция. ” - приключва Борис Бонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР