Градската управа на Маями ще гласува през следващата седмица дали

...
Градската управа на Маями ще гласува през следващата седмица дали
Коментари Харесай

Формула 1 преговаря с Маями за провеждане на улично състезание през 2019 г.

Градската администрация на Маями ще гласоподава през идната седмица дали да одобри предлагането на " Либърти медиа " за договорка за домакинство на кръг от Формула 1. Идеята е един от най-известните градове в Съединени американски щати да одобри улично съревнование от 2019 година

Първоначалните диалози сред двете страни са обнадеждаващи, откакто предлагането беше включено в дневния ред на постоянното съвещание на градския съвет на 10 май. Офертата на притежателите на Формула 1 е за контракт от 2019 до 2028 година

В случай че градският съвет утвърди предлагането, контракт може да бъде подписан още на 1 юли, настояват от " Либърти медиа ".

Американските притежатели на най-престижните автомобилни съревнования показаха желанието си да покачат известността на Формула 1 зад океана. В последната година няколко пъти беше дискутирано въвеждането на повече надпревари в Съединени американски щати, откакто сега пистата в Остин, щата Тексас, също приема конкуренциите.

Допитване до почитателите пък сочи, че пожеланият вид надпревари са първо именитите старомодни писти и по-късно уличните съревнования като тази в Баку. Столицата на Азербайджан е хазаин на Формула 1 за трета поредна година и всяко от надпреварите беше доста вълнуващо.

" Формула 1 има фенска маса от 500 милиона души по света, а Маями е един от най-впечатляващите градове освен в Съединени американски щати, само че и на планетата. Мисля, че той е съвършена дестинация за най-обичаният шампионат ", сподели един от шефовете на " Либърти медиа " Шон Братчис.

Според непотвърдена информация от Формула 1 към този момент са подали поръчка за регистрация на име " Голямата премия на Маями ". До този миг тя е в изчакване, само че възможностите " Либърти медиа " да получи зелена светлина са доста огромни.

Все още обаче не е ясно на кое място ще влезе вероятно съревнование в Маями, откакто всички писти от сегашния календар имат дълготрайни контракти. От 2018 година календарът включва 21 старта, а уличните надпревари са това в Монако, Баку, Сингапур и Абу Даби. Най-рано изтича договорът на пистата в Азербайджан, който е до 2020 година, само че има алтернатива за удължение с още две години.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (246)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР