Градската управа на Дубровник е на път да въведе още

...
Градската управа на Дубровник е на път да въведе още
Коментари Харесай

Дубровник пред забрана за отваряне на нови ресторанти

Градската администрация на Дубровник е на път да вкара още една ограничаваща мярка в опит да избави хърватската туристическа перла от задъхването с несъразмерен туристически напор

Туристическият взрив в Дубровник е от няколко години, само че фотосите на сериала " Игра на тронове " усили напора до съвсем пагубни размери.

Досега градът се бореше с нашествието от туристи като вкара ограничавания за броя на круизните кораби, идващи в неговото пристанище, драстино понижи броя на сергиите за сувенири с 80 % и на масите и столовете пред заведенията за хранене с 20 %. Сега обаче градът възнамерява още по-строги ограничения - възбрана за разкриване на нови заведения за хранене, съобщи CNN.

През декември градският съвет ще гласоподава предложение да бъде натрапен мораториум за слагане на нови столове и маси навън в Стария град през идващите пет години. Ако някой желае да отвори ресторант, ще получи позволение единствено за затворено помещение, което в центъра на Дубровник е на практика невероятно, прецизира Българска телеграфна агенция.

Реално 99%а от масите в заведенията в града са на улицата. Това значи, че на процедура новата ограничаваща мярка е със силата на възбрана за разкриване на нови заведения за хранене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР