Градската управа дава заден ход за паркинга на МБАЛ Здраве

...
Градската управа дава заден ход за паркинга на МБАЛ Здраве
Коментари Харесай

ОбС-Пазарджик ще отменя две концесии заради гражданско недоволство

Градската администрация дава заден ход за паркинга на МБАЛ „ Здраве ” и Спортното учебно заведение

Общинският плувен комплекс ще носи името на локалния създател на модерния петобой

Важните решения ще бъдат взети на общинската сесия на 30 ноември

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е внесъл в деловодството на Общинския съвет предложение за преустановяване на процедурата по отдаване на концесия на паркинга зад МБАЛ „ Здраве ” и на Спортното учебно заведение. В предлагането си до общинските съветници градоначалникът е записал, че е оправдано и в публичен интерес да бъде прекъсната процедурата за концесията на паркинга на улица „ Цар Калоян ”.
 ОбС-Пазарджик  ОбС-Пазарджик  ОбС-Пазарджик
Мотивите са – декларирано публично неодобрение в обществените медии и входирана в Община Пазарджик подписка от 458 души срещу отдаването на концесия на въпросния паркинг. Лекарите от МБАЛ „ Здраве “ упорстват да имат личен паркинг, което ще бъде невероятно, в случай че паркоместата бъдат отдадени на концесия. Медиците показват, че лечебното заведение „ Хигия “ и държавната МБАЛ „ Пазарджик ” разполагат с паркоместа за своите чиновници, до момента в който при МБАЛ „ Здраве “ това не се случва.

Държавната болница също има паркинг в двора си, а приходите от него отиват в хазната на здравното заведение. Това би могло да се случи и със паркинга зад МБАЛ „ Здраве “, вместо той да се отдава на концесия, написа още в материалите, подадени в Общински съвет. Задният ход на градската администрация във връзка с Спортното учебно заведение пък е поради обстоятелството, че към момента не са тъкмо обособени частите, които ще се преотстъпят на концесия.  Решенията за двете концесии – на паркинга на МБАЛ „ Здраве ” и Спортното учебно заведение, ще бъдат преразгледани на първо време от непрекъснатите комисии на локалния парламент, а гласуването на анулацията им ще стане на съвещанието на Общински съвет на 30 ноември (четвъртък).

Тогава старейшините от локалния парламент ще гласоподават и предлагането Общинският плувен комплекс да носи името на Христо Чочев – създател на клубове по плуване и съвременен петобой в Пазарджик.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР