Градската площ се намира непосредствено преди хотел Ровно“, край ул.

...
Градската площ се намира непосредствено преди хотел Ровно“, край ул.
Коментари Харесай

Община Видин ремонтира квартално пространство в ж.к. „Съединение“

Градската повърхност се намира директно преди хотел „ Ровно “, край ул. „ Цар Александър II “ (бившата „ Тодор Петров “).

Преди години мястото е било обичана зона за отдих на видинчани, която след това е занемарена. Намерението на Община Видин е в този момент тя още веднъж да се възвърне. За тази цел компанията реализатор, подписала контракт с Общината по Закона за публичните поръчки, стартира настоящ ремонт. Предвидените за него средства са заложени в общинския бюджет.

За работата се употребяват материали, демонтирани при осъществяването на дейностите по план „ Основна реорганизация на централна пешеходна зона в град Видин “ и съхранени в складовата база на Общината. Подменят се старите компрометирани плочи от съществуващата настилка; правят се разчистване, равнене и пренареждане на отводнителните шахти; разчистване и измиване на шадравана и чешмичката с питейна вода, които на по-късен стадий ще бъдат възобновени.

Очаква се работата да завърши през идващия месец. Възстановяването и облагородяването на това пространство, ситуирано край съществена пътна артерия, по която се влиза в града, ще способства за възстановяване на визията в тази част на Видин. То ще извърши още веднъж предназначението си като зона за отдих както за хората, живеещи наоколо, по този начин и за всички жители. Освен това пространството е уместно и за образуване на разнообразни културни и фестивални прояви на Общината, което ще сътвори раздвижване в един от хубавите квартали на Видин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР